Vývoj zahraničního obchodu ČR s Čínou - Fišar, Milan (2011)
Tato bakalářská práce na téma Vývoj zahraničního obchodu ČR s Čínou se zaměřuje na vývoj vzájemných vztahů a obchodu mezi Čínskou lidovou republikou a Českou republikou. Cílem práce je informovat čtenáře o významu zahraničního obchodu pro ČR, poskytnout mu základní a ekonomickou charakteristiku Číny, popsat vývoj vztahů ČR s touto zemí a analyzovat současnou situaci vzájemné ekonomické spolupráce. Dále se práce zaměřuje na podporu exportu ČR v obecné rovině a poté i v zaměření přímo na Čínu. Bude zkoumat komoditní strukturu vývozu a dovozu, obchodní bilanci a také oblast investic. V závěru práce jsou zmíněny perspektivní obory českého exportu.