Vývoj zahraničního obchodu ČR s Čínou - Fišar, Milan; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce na téma Vývoj zahraničního obchodu ČR s Čínou se zaměřuje na vývoj vzájemných vztahů a obchodu mezi Čínskou lidovou republikou a Českou republikou. Cílem práce je informovat čtenáře o významu zahraničního obchodu pro ČR, poskytnout mu základní a ekonomickou charakteristiku Číny, popsat vývoj vztahů ČR s touto zemí a analyzovat současnou situaci vzájemné ekonomické spolupráce. Dále se práce zaměřuje na podporu exportu ČR v obecné rovině a poté i v zaměření přímo na Čínu. Bude zkoumat komoditní strukturu vývozu a dovozu, obchodní bilanci a také oblast investic. V závěru práce jsou zmíněny perspektivní obory českého exportu.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses