Vývoj zahraničního obchodu ČR po 2. světové válce - Heczková, Markéta (2011)
Tato práce je zaměřena na zkoumání zahraničního obchodu Československa v období 1945 až 1992, resp. 1. 1. 1993. Toto období je vymezené koncem druhé světové války a vznikem samostatné České republiky. Práce zkoumá komoditní i teritoriální strukturu zahraničního obchodu, zabývá se vývojem směnných relací a jejich působením na ekonomiku země a v neposlední řadě sleduje změnu směřování zahraničního obchodu po rozpadu socialistického bloku. Úlohou bakalářské práce je poté zhodnotit obchodní vazby na Německo v tomto období.