Barokní Praha v kontextu cestovního ruchu města - Burdová, Marie (2011)
První kapitola práce popisuje význam cestovního ruchu pro Českou republiku se zaměřením na její hlavní město. Druhá kapitola uvádí základní přehled pražských barokních nemovitých památek a jejich autorů. Ve třetí kapitole je analyzován význam vybraných pražských barokních sakrálních památek pro cestovní ruch. Ve čtvrté je analyzován význam vybraných pražských barokních profánních památek. Poslední kapitola uvádí srovnání návštěvnosti některých architektonických památek v Praze.