Investice do diamntů - Dvořáková, Lucie (2011)
Tato bakalářská práce se zaobírá novou investiční komoditou -- diamantem. Zejména na českém trhu nejsou investiční diamanty známou a hojně používanou investicí. Je to však nový konzervativní prostředek, jehož hodnota obecně neustále roste. A nejen na to noví investoři často slyší. Diamant má však také spoustu nevýhod. Největší nevýhodou je fakt, že pokud diamant koupíte, nebudete ho mít na českém trhu kde prodat, pokud nejste obchodník s diamanty. Některé české diamantové společnosti nabízí odkup. Bohužel není příliš výhodný. Obchod na českém trhu s diamanty je stále ještě nedokonalý a netransparentní. Investor musí zvážit všechny nevýhody a to, jestli se s nimi dokáže poprat.