Podnikatelský plán - Kočí, Pavel (2011)
Oblast fotovoltaiky a stavby solárních elektráren zaznamenaly v České republice v minulých letech veliký rozmach především díky velice příznivým podmínkám pro podnikání v tomto oboru. Ty se ovšem od roku 2011 značně změnily a způsobily ve fotovoltaice rozsáhlé změny. Tato práce zpracovává podnikatelský plán zaměřený na stavbu menší fotovoltaické elektrárny. Hlavním cílem je porovnat na základě ukazatelů hodnocení efektivnosti investice tento projekt z roku 2010 s týmž fiktivním projektem z roku 2011 a ukázat tak dopady legislativních změn s cílem zabránit dalšímu nárůstu počtu solárních elektráren na našem území. Fotovoltaika je představena i obecně a poskytnuté informace tak slouží k vytvoření si uceleného pohledu na danou problematiku.