Výhody a nevýhody přijetí eura v ČR z pohledu jednotlivých subjektů - Čermák, Jiří (2011)
Tato bakalářská práce se zaobírá problematikou zavedení eura v České republice. Mapuje pozitivní a negativní aspekty přijetí jednotné evropské měny. Výhody a nevýhody jsou rozděleny do jednotlivých skupin podle určitých ekonomických subjektů. Práce poukazuje i na názor některých důležitých institucí. Další z kapitol se zabývá vhodnou dobou k přijetí eura.. V praktické části ukazuje výsledky ze zavedení eura na Slovensku a zároveň porovnává dobu před a po zavedení eura. V závěru posuzuje celkovou efektivitu z přijetí eura.