Výhody a nevýhody přijetí eura v ČR z pohledu jednotlivých subjektů - Čermák, Jiří; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zaobírá problematikou zavedení eura v České republice. Mapuje pozitivní a negativní aspekty přijetí jednotné evropské měny. Výhody a nevýhody jsou rozděleny do jednotlivých skupin podle určitých ekonomických subjektů. Práce poukazuje i na názor některých důležitých institucí. Další z kapitol se zabývá vhodnou dobou k přijetí eura.. V praktické části ukazuje výsledky ze zavedení eura na Slovensku a zároveň porovnává dobu před a po zavedení eura. V závěru posuzuje celkovou efektivitu z přijetí eura.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses