Změny na trhu námořní kontejnerové přepravy vyvolané světovou hospodářskou krizí - Řídký, František; Novák, Radek, 1960-; Šimek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tématem diplomové práce je námořní kontejnerová přeprava. Konkrétně se zabývá změnami na trhu vyvolanými hospodářskou krizí, která postihla světovou ekonomiku v roce 2008. První, teoretická část práce se zabývá charakteristikou námořní dopravy a jejím členěním. Dále pak historií a vývojem kontejnerizace a také mezinárodními organizacemi, které mají vliv na rozvoj námořní dopravy. V druhé části je zmapován vývoj na trhu námořní kontejnerové přepravy v posledních letech a to hlavně dopady světové hospodářské krize. Podstatná část je věnována opatřením, která museli učinit rejdaři a zasílatelé v reakci na vývoj na trhu.
Vedoucí práce: Radek Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses