Analýza stavu pripravenosti ČR na prijatie jednotnej európskej meny a porovnanie výhod a nevýhod takéhoto kroku - Zajoncová, Veronika (2011)
Táto bakalárska práca sa primárne zaoberá analýzou pripravenosti Českej republiky na prijatie jednotnej európskej meny euro, teda stavu nominálnych i reálnych kritérií. Jej cieľom je aj potvrdiť alebo vyvrátiť obavy z tohto kroku a vysvetliť výhody aj nevýhody možného členstva ČR v eurozóne. Práca sa skladá zo siedmych kapitol, v ktorých sú okrem samotnej ČR ďalej popisované tiež obecné aspekty meny euro, ako z pohľadu historického vývoja tejto meny, tak z pohľadu súčasnej problematiky eura a so skúsenosťami Slovenskej republiky.