Analýza stavu pripravenosti ČR na prijatie jednotnej európskej meny a porovnanie výhod a nevýhod takéhoto kroku - Zajoncová, Veronika; Čajka, Radek, 1983-; Pavlík, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Táto bakalárska práca sa primárne zaoberá analýzou pripravenosti Českej republiky na prijatie jednotnej európskej meny euro, teda stavu nominálnych i reálnych kritérií. Jej cieľom je aj potvrdiť alebo vyvrátiť obavy z tohto kroku a vysvetliť výhody aj nevýhody možného členstva ČR v eurozóne. Práca sa skladá zo siedmych kapitol, v ktorých sú okrem samotnej ČR ďalej popisované tiež obecné aspekty meny euro, ako z pohľadu historického vývoja tejto meny, tak z pohľadu súčasnej problematiky eura a so skúsenosťami Slovenskej republiky.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses