Podpora projektů vývoje a výzkumu s užitím veřejných prostředků EU - Matús, Eduard; Potluka, Oto, 1973-; Theodor, Michal, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Inovace představují jeden ze stěžejních pilířů strategie Evropa 2020, jenž určuje směřování Evropské unie pro druhou dekádu 21. století. Inovování je jedním z možných nástrojů zvyšování konkurenceschopnosti firem a v důsledku i celé ekonomiky jednotlivých států. Je v nejvyšším zájmu, aby tato konkurenceschopnost zůstala dlouhodobě udržitelná. S ohledem na tyto skutečnosti se autor v práci zabývá otázkou, zda je možné pomocí inovačních projektů dlouhodobě udržet firmu konkurenceschopnou. Na příkladech projektů tří výrobních firem porovnává autor přístup firem k řízení celého inovačního procesu a míru s jakou ovlivnily tyto projekty konkurenceschopnost sledovaných společností. Z provedené vicekriteriální analýzy autor vyvozuje závěr, že pouze pomocí opakování inovačních procesů lze dlouhodobě získat konkurenční výhodu.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses