Význam známej osobnosti pre cestovný ruch - Alfons Mucha - Kutilová, Jana (2011)
Témou bakalárskej práce je význam známej osobnosti -- Alfonsa Muchu pre cestovný ruch. Teoretická časť, obsiahnutá v prvých dvoch kapitolách práce, vymedzuje trh cestovného ruchu na strane ponuky i dopytu s dôrazom na jeho špecifiká v spojitosti s významnými osobnosťami a predstavuje život a dielo českého secesného maliara, Alfonsa Muchu. Kapitola tretia je analýzou miest, atraktivít, ubytovacích a stravovacích zariadení a produktov cestovného ruchu súvisiacich s Alfonsom Muchom, doplnená o štatistiky návštevnosti a osobné postrehy z návštevy vybraných objektov. Záverečná časť práce je venovaná návrhu trasy, zostavenej z týchto objektov. Súčasťou práce je tiež vlastné dotazníkové šetrenie.