Podnikatelské prostředí v Itálii - Hájková, Lucie (2011)
Tématem této diplomové práce je popsání podnikatelského prostředí Itálie s cílem poskytnout čtenáři ucelený přehled o této zemi a podmínkách vstupu na její trh tak, aby potencionální zájemce o podnikání v Itálii mohl tyto informace proměnit ve svůj prospěch.Práce je rozdělena do čtyř kapitol.V první části práce je možné se seznámit s obecnými charakteristikami cílové země jak po stránce geografické,tak i demografické a politické. Druhá kapitola se blíže zaměřuje na ekonomickou charakteristiku země.Třetí kapitola je věnována kulturním specifikům Itálie a obchodnímu jednání v této zemi.Nejrozsáhlejší čtvrtá kapitola se věnuje podnikatelskému prostředí z praktického hlediska -nejběžnějším formám podnikání, pracovnímu trh, daňovým povinnostem podnikatele,investičnímu klimatu v zemi a další