Podnikatelské prostředí v Itálii - Hájková, Lucie; Müllerová, Františka, 1948-; Kodýtek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tématem této diplomové práce je popsání podnikatelského prostředí Itálie s cílem poskytnout čtenáři ucelený přehled o této zemi a podmínkách vstupu na její trh tak, aby potencionální zájemce o podnikání v Itálii mohl tyto informace proměnit ve svůj prospěch.Práce je rozdělena do čtyř kapitol.V první části práce je možné se seznámit s obecnými charakteristikami cílové země jak po stránce geografické,tak i demografické a politické. Druhá kapitola se blíže zaměřuje na ekonomickou charakteristiku země.Třetí kapitola je věnována kulturním specifikům Itálie a obchodnímu jednání v této zemi.Nejrozsáhlejší čtvrtá kapitola se věnuje podnikatelskému prostředí z praktického hlediska -nejběžnějším formám podnikání, pracovnímu trh, daňovým povinnostem podnikatele,investičnímu klimatu v zemi a další
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses