Postavení amerického dolaru a eura ve světové ekonomice - Moric, Rostislav (2011)
Práce se zaměřuje na srovnání postavení amerického dolaru a eura na mezinárodních měnových trzích. Úvodní kapitola se věnuje obecných informacím potřebným ke zkoumání postavení měny na mezinárodních měnových trzích. Následující dvě části představují stručnou historii amerického dolaru a eura. Čtvrtá kapitola analyzuje postavení eura a dolaru podle kritérií nastíněných v první kapitole. Poslední část nastiňuje možné scénáře vývoje na mezinárodních měnových trzích.