Postavení amerického dolaru a eura ve světové ekonomice - Moric, Rostislav; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zaměřuje na srovnání postavení amerického dolaru a eura na mezinárodních měnových trzích. Úvodní kapitola se věnuje obecných informacím potřebným ke zkoumání postavení měny na mezinárodních měnových trzích. Následující dvě části představují stručnou historii amerického dolaru a eura. Čtvrtá kapitola analyzuje postavení eura a dolaru podle kritérií nastíněných v první kapitole. Poslední část nastiňuje možné scénáře vývoje na mezinárodních měnových trzích.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses