Vliv probíhající ekonomické krize na proces měnové integrace v Evropě - Brožová, Jana (2011)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit dopady ekonomické krize na vývoj integrace v eurozóně. Na základě statistických dat vypovídajících o ekonomické situaci v Evropské Unii a pravidelných rešerší vybraných zdrojů byly analyzovány pozitivní a negativní vlivy na měnovou integraci. S ohledem na provedenou analýzu byl proveden odhad budoucího vývoje.