Strategie rozvoje cestovního ruchu vybrané destinace - Fryčová, Barbora (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickým rozvojem cestovního ruchu v Ústeckém kraji. Cílem práce je pomocí jeho specifik nejen analyzovat stav cestovního ruchu v kraji, současnou nabídku a poptávku, ale i potenciál a předpoklady pro další rozvoj cestovního ruchu. Zohledněna je zde také existence Euroregionu Elbe/Labe, jež má na cestovní ruch v kraji nezanedbatelný vliv. Tento vliv je však obtížně prokazatelný a vyčíslitelný. Neméně pozornosti je věnováno řízení rozvoje cestovního ruchu, které je v této destinaci i přes svou důležitost a nepostradatelnost teprve v počátcích.