Analýza komunikační strategie Starbucks coffee - Jeriová, Karolína; Zamazalová, Marcela; Skokanová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Hlavním cílem mé bakalářské práce je analýza komunikační strategie dlouhodobě úspěšné společnosti z hlediska marketingu, z hlediska preferencí volby marketingových nástrojů, které společnost využívá. Součástí hlavního cíle je formulace doporučení společnosti Starbucks, aby byla schopná zaujmout širší spektrum českých zákazníků. V teoretické části jsou definovány základní pojmy marketingu- značka, brand a nástroje marketingové komunikace. V práci je zmíněno využití psychologie v reklamě. V aplikační části jsou popsány základní principy úspěchu společnosti Starbucks coffee a nástroje k jeho dosažení. Součástí aplikační části je analýza internetových diskusí o společnosti Starbucks coffee a orientační dotazníkové šetření, které je zaměřeno na vnímání společnosti českou veřejností. Závěrečná část shrnuje zjištěné výsledky a obsahuje návrhy pro společnost Starbucks coffee k zaujmutí širšího spektra českých zákazníků.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses