Marketingová strategie slavkovského zámku - Mrvová, Irena (2011)
Cílem diplomové práce je popsat aktuální stav marketingového mixu Zámku ve Slavkově u Brna a navrhnout možná zlepšení. Diplomová práce je rozdělena na dvě hlavní části. První kapitola s názvem Teoretická východiska je členěna na tři podkapitoly: Obecnou marketingovou strategii, Destinaci cestovního ruchu a Specifika marketingu v oblasti cestovního ruchu. Hlavním cílem první kapitoly je přiblížení odlišností a zvláštních postupů v oblasti cestovního ruchu. Druhá kapitola Aplikace teoretických východisek na konkrétní destinaci cestovního ruchu se věnuje nejen Zámku ve Slavkově u Brna, ale i Jihomoravskému kraji jako celku. Hlavními tematickými celky je Charakteristika zvolené oblasti, Situační analýza, Formulace vize a cílů marketingu destinace, Volba strategie destinace a Marketingový mix.