Měla by být zavedena společná hospodářská politika v rámci Eurozóny? - Chlivényiová, Eva (2011)
Cílem této práce je vymezit problematiku zavedení společné hospodářské politiky v rámci Eurozóny a vložit ji do kontextu širších ekonomických a politických souvislostí. Práce je rozdělena do šesti kapitol, přičemž první dvě kapitoly byly věnovány počátkům integračního procesu a jeho pozdějšího vztahu s globalizací. Následující kapitola popisuje principy hospodářské politiky. Významná část práce je zaměřena na financování společného evropského rozpočtu, daně a minimální daňové sazby. Aktuální pohled na Eurozónu je popsán v závěru.