Měla by být zavedena společná hospodářská politika v rámci Eurozóny? - Chlivényiová, Eva; Čajka, Radek, 1983-; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je vymezit problematiku zavedení společné hospodářské politiky v rámci Eurozóny a vložit ji do kontextu širších ekonomických a politických souvislostí. Práce je rozdělena do šesti kapitol, přičemž první dvě kapitoly byly věnovány počátkům integračního procesu a jeho pozdějšího vztahu s globalizací. Následující kapitola popisuje principy hospodářské politiky. Významná část práce je zaměřena na financování společného evropského rozpočtu, daně a minimální daňové sazby. Aktuální pohled na Eurozónu je popsán v závěru.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses