Vývoj obchodních vztahů Ruska a ČR - Shánělová, Petra; Klosová, Anna, 1942-; Handzel, Přemysl; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce hodnotí postavení České republiky jako obchodního partnera Ruské federace. Zdůrazňuje změnu vztahů mezi oběma státy po vstupu ČR do Evropské Unie. Na základě statistických dat analyzuje dynamiku zahraničního obchodu v posledních deseti letech. Zabývá se možnostmi posílení pozice ČR na regionálních trzích RF. Dále popisuje příležitosti pro české firmy na tomto trhu a to především v jednotlivých odvětvích ruského hospodářství. Závěrem se věnuje predikci očekávaného vývoje v regionu RF a exportní strategii ČR pro nejbližší roky.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses