Námořní doprava v mezinárodním obchodě - Svobodová, Klára; Sato, Alexej, 1952-; Halík, Jaroslav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce popisuje úlohu námořní dopravy v mezinárodním obchodě. Pojednává o její historii, důležitých dokumentech používaných v rámci přepravních operací, potřebných smlouvách a námořních institucích. Z hlediska moderních trendů námořní přepravy je v práci vyzdvižena kontejnerizace a aktuální podoba námořního trhu, který zasáhla světová finanční krize. Práce pojednává o současných trendech námořní přepravy, její výzvách a výstrahách a podrobněji se zaměřuje na asijský kontinent, resp. Čínu. Součástí je i pohled do budoucna a snaha odhadnout vývoj v příštích deseti letech.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses