Dodací parita a její vliv na stanovení ceny - Incoterms 2010 - Kuncová, Andrea (2011)
Předložená bakalářská práce se zabývá dodací paritou a jejím vlivem na stanovení ceny. Toto téma je podloženo výkladem teorie mezinárodní kupní smlouvy a dodací podmínky obecně. Dále je obsah závěrečné práce věnován charakteristice poslední edice Mezinárodních výkladových pravidel INCOTERMS 2010 a jejímu porovnání s předchozí verzí. Poslední část práce je orientována na praktické uplatnění jednotlivých dodacích podmínek v obchodních kontraktech konkrétní firmy. Byla zde taktéž provedena analýza vzorové kupní smlouvy a názorně předvedena kalkulace ceny, na níž se podepsala zvolená dodací podmínka.