Dodací parita a její vliv na stanovení ceny - Incoterms 2010 - Kuncová, Andrea; Malý, Josef, 1958-; Dufek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Předložená bakalářská práce se zabývá dodací paritou a jejím vlivem na stanovení ceny. Toto téma je podloženo výkladem teorie mezinárodní kupní smlouvy a dodací podmínky obecně. Dále je obsah závěrečné práce věnován charakteristice poslední edice Mezinárodních výkladových pravidel INCOTERMS 2010 a jejímu porovnání s předchozí verzí. Poslední část práce je orientována na praktické uplatnění jednotlivých dodacích podmínek v obchodních kontraktech konkrétní firmy. Byla zde taktéž provedena analýza vzorové kupní smlouvy a názorně předvedena kalkulace ceny, na níž se podepsala zvolená dodací podmínka.
Vedoucí práce: Josef Malý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses