Vliv dotací z EU na rozvoj cestovního ruchu v regionu soudržnosti Jihozápad - Kellnerová, Zuzana (2011)
Bakalářská práce se zabývá projekty zaměřenými na cestovní ruch, které jsou kofinancované z fondů EU. Konkrétně se zaměřuje na význam poskytnutých dotací v oblasti NUTS II Jihozápad. Práce podává informace o grantové politice EU a o programech podporujících cestovní ruch v posledních dvou programovacích obdobích Evropské unie. Dále obsahuje stručnou charakteristiku regionu soudržnosti Jihozápad zaměřenou na vývoj cestovního ruchu. Podrobněji je v práci analyzováno programovací období Evropské unie 2004 -- 2006. Je zde uveden objem finančních prostředků poskytnutých na rozvoj cestovního ruchu v NUTS II Jihozápad a zhodnocen vliv těchto prostředků na dané území. V závěru je na konkrétním příkladu uvedeno, jaký význam měl projekt na rozvoj dané oblasti.