Vliv dotací z EU na rozvoj cestovního ruchu v regionu soudržnosti Jihozápad - Kellnerová, Zuzana; Vaško, Martin; Zábranská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zabývá projekty zaměřenými na cestovní ruch, které jsou kofinancované z fondů EU. Konkrétně se zaměřuje na význam poskytnutých dotací v oblasti NUTS II Jihozápad. Práce podává informace o grantové politice EU a o programech podporujících cestovní ruch v posledních dvou programovacích obdobích Evropské unie. Dále obsahuje stručnou charakteristiku regionu soudržnosti Jihozápad zaměřenou na vývoj cestovního ruchu. Podrobněji je v práci analyzováno programovací období Evropské unie 2004 -- 2006. Je zde uveden objem finančních prostředků poskytnutých na rozvoj cestovního ruchu v NUTS II Jihozápad a zhodnocen vliv těchto prostředků na dané území. V závěru je na konkrétním příkladu uvedeno, jaký význam měl projekt na rozvoj dané oblasti.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses