Řecká gastronomie - Lipusová, Lucie; Mlejnková, Lena; Zábranská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem práce je charakterizovat řeckou gastronomii, zdůraznit přednosti řecké kuchyně, její typické rysy, poukázat na význam řecké gastronomie jak pro cestovní ruch Řecka, tak také pro místní obyvatele, analyzovat postavení řecké gastronomie v Praze a možnosti využití místních stravovacích zařízení k tomuto účelu určených. V první kapitole práce jsou vymezeny základní gastronomické pojmy, je zde popsán význam gastronomie v historii, stravování jako základní služba cestovního ruchu a vysvětlen vztah mezi cestovním ruchem a gastronomií. Druhá část práce se zaobírá významem cestovního ruchu pro řeckou ekonomiku, přibližuje základní geografické údaje a historii Řecka. Třetí kapitola je zaměřena na charakteristiku řecké gastronomie, popisuje tradiční řecké pokrmy, místní stravovací návyky, stolování či řecké svátky a slavnosti spojené s gastronomií. Poslední, praktická část je věnována řecké gastronomii v Praze, analýze vybraných stravovacích zařízení a následně komparační metodou srovnává vlastním šetřením získané údaje.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses