Analýza sítě pohostinských zařízení v oblasti Těšínské Slezsko - Wawroszová, Pavlína (2011)
Práce se zabývá stravovacími službami v pohostinských zařízeních podél zvolených turistických tras v Těšínském Slezsku se zaměřením na oblast Těšínských Beskyd. Je rozdělena do čtyř kapitol. První z nich popisuje stravování jako základní službu cestovního ruchu, věnuje se jeho rozdělení, funkcím a formám. Druhá kapitola charakterizuje region Těšínské Slezsko v rámci cestovního ruchu, přibližuje jak jeho historii, tak i současné atraktivity území. V části praktické je analyzována síť pohostinských provozoven z hlediska počtu a kategorie podél zvolených turistických tras. K podrobnějšímu popisu a srovnání jsou zvoleny tři turistické chaty. Poslední kapitola je založena na terénním průzkumu kvality poskytovaných služeb ve zvolených chatách metodou subjektivního hodnocení.