Analýza sítě pohostinských zařízení v oblasti Těšínské Slezsko - Wawroszová, Pavlína; Mlejnková, Lena; Zábranská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá stravovacími službami v pohostinských zařízeních podél zvolených turistických tras v Těšínském Slezsku se zaměřením na oblast Těšínských Beskyd. Je rozdělena do čtyř kapitol. První z nich popisuje stravování jako základní službu cestovního ruchu, věnuje se jeho rozdělení, funkcím a formám. Druhá kapitola charakterizuje region Těšínské Slezsko v rámci cestovního ruchu, přibližuje jak jeho historii, tak i současné atraktivity území. V části praktické je analyzována síť pohostinských provozoven z hlediska počtu a kategorie podél zvolených turistických tras. K podrobnějšímu popisu a srovnání jsou zvoleny tři turistické chaty. Poslední kapitola je založena na terénním průzkumu kvality poskytovaných služeb ve zvolených chatách metodou subjektivního hodnocení.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses