Specifika obchodu a podnikání na ruském trhu na příkladu vybraných firem - Ullmannová, Šárka (2011)
Diplomová práce se zabývá zajímavostmi ruského trhu a s tím souvisejícími různými faktory ovlivňujícími fungování vybraných českých firem v RF. Je rozdělena na čtyři hlavní kapitoly. V první je provedena analýza PEST ruského trhu. V následujících dvou je analyzována strategie firem Avia Ashok Leyland Motors s.r.o. a Karex a.s. na ruském trhu. Součástí kapitol je i vlastní doporučení budoucí strategie. V poslední části jsou obě společnosti srovnány i v souvislosti s faktory vyplývajícími z PEST analýzy.