Zdroje financování neziskových organizací v konkrétních podmínkách občanského sdružení Pohoda - Brožová, Michala (2011)
Diplomová práce je zaměřena na možnosti financování nestátních neziskových organizací. Skládá se z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje dvě kapitoly. První nás seznámí s neziskovými organizacemi, jejich charakteristikou a odlišností od ziskového sektoru. Druhá kapitola pak obsahuje údaje o možnostech financování, konkrétně, které všechny cesty může nezisková organizace využít. V praktické části problematiku uvedu na rozboru zdrojů financování konkrétní organizace. Bude se jednat o občanské sdružení Pohoda. Zjistím též, zda všech dostupných cest financování využívá.