Štíhly podnik - Fazekaš, Michal; Klečka, Jiří, 1966-; Jendrál, Marián; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Moja diplomová práca na tému štíhly podnik sa skladá z 2 hlavných častí. V teoretickej časti popisuje základné metódy štíhleho riadenia. Detailne sa zaoberá vznikom metód Just in Time, Kaizen a Jidoka vo výrobných halách Toyoty. Nasleduje prehľad ostatných metód s dôrazom na TPM, 5S, TOC, Poka Yoke, SMED a metódy riadenia kvality. Teoretická časť je zakončená analýzou vplyvu zavedenia štíhlej výroby na finančné ukazovatele firmy. V praktickej časti analyzujem riadenie procesov v spoločnosti Harsco Metals Slovensko, skúmam úspešnosť zavedenia jednotlivých metód a poukazujem na miesta, kde by niektoré z metód opísaných v teoretickej časti mohli byť aplikované.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses