Forenzní audit a protikorupční legislativa - Vacek, David (2011)
Práce se zabývá forenzním auditem a vyšetřováním podvodných jednání. V první části práce je definován forenzní audit a jsou popsány činnosti, které provádějí forenzní auditoři. Dále jsou popsány požadavky na forenzní auditory a základní teorie o podvodných jednáních (přehled nejběžnějších podvodných schémat, trojúhelník podvodu). Autor se v práci také zabývá zahraniční protikorupční legislativou, která má pravomoc trestat i některé případy korupce, ke kterým došlo na území České republiky. Součástí práce je i popis konkrétního případu vyšetřování porušení zákona FCPA v České republice.