Forenzní audit a protikorupční legislativa - Vacek, David; Dvořáček, Jiří, 1947-; Štědroňský, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá forenzním auditem a vyšetřováním podvodných jednání. V první části práce je definován forenzní audit a jsou popsány činnosti, které provádějí forenzní auditoři. Dále jsou popsány požadavky na forenzní auditory a základní teorie o podvodných jednáních (přehled nejběžnějších podvodných schémat, trojúhelník podvodu). Autor se v práci také zabývá zahraniční protikorupční legislativou, která má pravomoc trestat i některé případy korupce, ke kterým došlo na území České republiky. Součástí práce je i popis konkrétního případu vyšetřování porušení zákona FCPA v České republice.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses