Vliv ekonomické krize na podnikatelské aktivity společnosti ČSA - Šemberová, Jana; Machková, Hana; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce pojednává o účetních a hospodářských výsledcích národního leteckého dopravce České republiky společnosti České aerolinie, a.s. (dále jen ČSA) a vlivu globální ekonomické krize na leteckou dopravu. Tato krize zasáhla v letech 2008--2009 prakticky všechna ekonomická odvětví, včetně oboru letecké dopravy. Hlavním cílem diplomové práce je zhodnocení protikrizových opatření přijatých ve společnosti ČSA v posledních 5 letech a jejich dopadu na hospodaření firmy, zejména na provozní zisk společnosti, resp. provozní ztrátu, která v roce 2009 dosáhla 3,7 mld. Kč. Práce je rozčleněna do třech kapitol. První kapitola je věnována základní charakteristice společnosti ČSA. Konkrétně se jedná o historický vývoj společnosti, rozvoj dopravní sítě a současné postavení společnosti ČSA na leteckém trhu. Druhá kapitola se zabývá provozní a hospodářskou situací společnosti ČSA. Obsahem třetí kapitoly jsou restrukturalizační aktivity společnosti ČSA a pokusy o její ozdravění.
Vedoucí práce: Hana Machková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses