Export strojírenské produkce ČR a vlivy finanční krize - Zemánek, Petr; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
V mé bakalářské práci se zabývám strojírenskou produkcí České republiky a jejím exportem. Zaměřil jsem se na vývoj v průběhu jednotlivých etap naší historie, silné a slabé stránky českého strojírenství, strukturu výroby a exportu, nejdůležitější obchodní partnery a pravděpodobný budoucí vývoj tohoto odvětví. Dále jsem pozoroval vliv ekonomické krize na strojírenství a změny v uspořádání světové výroby v posledních letech. Většina české strojírenské produkce je exportována do zahraničí a proto ve své práci popisuji možnosti podpory pro české exportéry. Při popisování jednotlivých jevů jsem často využíval příkladu obráběcích strojů pro větší přehlednost a názornost. Při tvorbě své práci jsem kromě literatury čerpal také z aktuálních internetových zdrojů a z konzultací poskytnutých Svazem strojírenské technologie a zástupci firem pracujících v oboru strojírenství. Cílem mé práce je zhodnotit vývoj a stav českého strojírenství, odhadnout budoucí vývoj a odhadnout šance pro rozvoj českého strojírenství.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses