Opční strategie Iron Condor - Hrečka, Marek (2011)
Práce se zaměřuje na podrobnou analýzu opční strategie Iron Condor s důrazem na praktickou stránku využití této strategie ke spekulaci. V první části je čtenáři vysvětlena základní opční teorie, principy oceňování opcí a mechanismus strategie Iron Condor. Praktická část se zabývá stavbou obchodního systému s využitím znalostí z teoretické části. Stěžejní je stanovení parametrů systému, jejich analýza a optimalizace pro obchodování Iron Condoru na akciovém indexu Russell 2000. Na závěr práce jsou publikovány výsledky z reálného obchodování.