Opční strategie Iron Condor - Hrečka, Marek; Smrčka, Luboš; Zámečník, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce se zaměřuje na podrobnou analýzu opční strategie Iron Condor s důrazem na praktickou stránku využití této strategie ke spekulaci. V první části je čtenáři vysvětlena základní opční teorie, principy oceňování opcí a mechanismus strategie Iron Condor. Praktická část se zabývá stavbou obchodního systému s využitím znalostí z teoretické části. Stěžejní je stanovení parametrů systému, jejich analýza a optimalizace pro obchodování Iron Condoru na akciovém indexu Russell 2000. Na závěr práce jsou publikovány výsledky z reálného obchodování.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses