Podnikatelský plán společnosti Drink Tube s.r.o. - Nadrchal, Martin (2011)
Cílem práce je teoretické vytvoření podnikatelského plánu podniku zabývajícím se dovozem a následným prodejem specifického produktu do České republiky, který by i v reálných podmínkách měl šanci na svoji existenci a generování zisku. V metodologické části autor popisuje, jakým způsobem podnikatelský plán tvořil a v praktické jej popisuje konkrétně. Popisuje zde plánovaný podnik včetně organizační struktury a je zde i podrobnější popis produktu, na kterém je podnikání postaveno. Autor provádí analýzu celkového trhu a předpovídá velikosti prodejů po následující roky. Prostřednictvím SWOT analýzy autor popisuje silné a slabé stránky projektu. V marketingové strategii, se autor věnuje všem částem marketingového mixu. Ve finanční analýze je sestavena počáteční rozvaha, kalkulace nákladů a výnosů, plánovaný výkaz zisků a ztrát. Pomocí cash-flow autor zjišťuje předpokládané peněžní toky. Tyto finanční kalkulace jsou uvažovány na budoucí tři roky. V prvním roce jsou kalkulovány tři varianty vývoje - pesimistická, reálná a optimistická. Druhý a třetí rok jsou uvažovány pouze variantu pesimistické. Na závěr práce je zhodnocení hlavních celkových rizik celého projektu.