Stravování jako sociální služba - Nováková, Pavlína (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku výživy seniorů a na zajišťování jejich stravování v pobytových sociálních zařízeních. Práce charakterizuje stravovací služby, především formy společného stravování, a dále podrobně rozebírá pojem výživy a její význam pro seniory. V praktické části se práce zabývá popisem stravovacích služeb poskytovaných klientům v zařízení ANNA Český Brod, sociální služby pro seniory. Závěr práce je věnován výzkumu v ANNA Český Brod, sociální služby pro seniory, jehož cílem je vyhodnotit změnu stravovacích návyků seniorů v porovnání s jejich domácím prostředím a rovněž spokojenost s poskytováním stravy.