Sudetští Němci a jejich vliv na cestovní ruch v příhraničí České republiky - Vacíková, Lucie; Netková, Jarmila; Váňa, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá německou menšinou na českém území a jejím vlivem na rozvoj cestovního ruchu. V první kapitole je popsána historie německého obyvatelstva na českém území. Druhá kapitola se věnuje německým turistickým organizacím a dalším subjektům působícím v oblasti cestovního ruchu. Třetí kapitola je zaměřena na region Liberecka a sleduje tamní aktivity německého obyvatelstva spojené s cestovním ruchem. V poslední kapitole jsou popsány současné aktivity, které navazují na sudetoněmecké turistické tradice na Liberecku.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses