Mezinárodní železniční doprava karga - Matúš, Libor; Sato, Alexej, 1952-; Bartáková, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato práce se zabývá mezinárodní železniční přepravou zboží. V první kapitole je mezinárodní přeprava představena jako celek, její historie, i současná situace.V druhé kapitole je velmi významný prostor věnován železniční přepravě zboží v rámci Evropské unie, a to především Bílé knize Evropské komise a jejímu dokumentu, který se nazývá "Evropská dopravní politika pro rok 2010: čas rozhodnout". V další kapitole je rozebrána situace na přepravním trhu se zbožím na české železnici. V závěrečné praktické části je provedena analýza Mezinárodních svazových tarifů a a návrh nového řešení těchto tarifů, které by mělo vést ke zvýšení konkurenceschopnosti mezinárodní železniční přepravy na společném evropském trhu.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses