Tramvajová doprava v Teplicích - Bartáková, Veronika (2011)
Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda bylo vhodné nahradit v Teplicích tramvajovou dopravu trolejbusovou. Tramvajová doprava fungovala v Teplicích přes 60 let, práce se tedy zabývá jejím vývojem v rámci výstavby tratí i linek, nehod a nerealizovanými projekty, které byly často finančně i technicky náročné. V poslední části je porovnávána technická a finanční dostupnost trolejbusové a tramvajové dopravy.