Komparace vybraných gastronomických řetězců - Raková, Iveta (2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza postavení specializovaných gastronomických řetězců Starbucks a Coffeeheaven. První část práce je zaměřena zejména na gastronomické řetězce, jako formu podnikání, a s tím související marketing stravovacích služeb. Druhá část se zabývá komparací obou řetězců z hlediska jejich služeb a preferencí zákazníků. Všechny tyto poznatky jsou shrnuty do SWOT analýzy a závěr práce je věnován zhodnocení aktuálního dění v obou řetězcích zaměstnanci těchto zařízení.