Vývoj specifické poptávky po stravovacích službách na Vysočině, současná úroveň, hospodářské a demografické příčiny - Švecová, Lucie (2011)
V teoretické části tato bakalářská práce představuje historický vývoj stravovacích služeb a definuje důležité pojmy související se zadaným tématem. V praktické části představuje odvětví cestovní ruch a dále se zabývá rozborem statistických údajů, z nějž vyvozuje příčiny současného stavu poptávky po stravovacích službách, historickými příčinami, analýzou dotazníkového šetření, z něhož vyplývá současný stav poptávky po stravovacích službách, a nakonec hodnocením jednotlivých zařízení na Vysočině.