Ekonomické hodnocení dopravních staveb v ČR - Němeček, Petr (2011)
V této práci bych se rád zaměřil na způsob hodnocení efektivity dopravních staveb v České republice. Za tato hodnocení je zodpovědné Ředistelství Silnic a Dálnic České republiky GŘ. Hodnocení jsou zpracovávána programem HDM-4 verze 1.30, jehož funkčnost je zajišťována pracovníky ŘSD GŘ, avšak zprávy o hodnocení ekonomické efektivity jsou vypracovávány soukromými firmami. Práce v programu HDM-4 je velmi složitá, neboť aplikace vyžaduje velké množství informací. Mým hlavním cílem je zjistit, jestli je tento způsob vhodný pro hodnocení sítě silnic v České republice nebo jestli existují nějaké závažné problémy v rámci této analýzy.