Spolupráce leteckých společností - Brabec, Martin (2011)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast kooperace mezi leteckými dopravci. Hlavní část postihuje oblasti a formy spolupráce leteckých dopravců jako je inter-line, code-sharing nebo společné podniky. Věnuje se také se také dopadům spolupráce na hospodářskou soutěž a analyzuje strukturu dvou ze tří globálních aliancí. Práce je doplněna základním popisem letecké dopravy a právního prostředí ovlivňujícího spolupráci leteckých dopravců.